Feriekoloni på Vardåsen

Motiv:
Avbildet person:
Avbildet sted:
Fotograf:
Årstall:
Eier:

Å sørge for en bedre livskvalitet for barn ble ett av sanitetsforeningens satsningsområder da denne foreningen ble startet i byen vår i 1905. Det ble startet med utdeling av melk til underernærte barn i folkeskolen. Etter hvert så man behovet for å gi barna god ernæring, frisk luft og en mulighet for å kunne oppleve noe ut over det hverdagslige. Det ble derfor organisert en feriekoloni for trengende, det første på Vardåsen i seks og en halv uke i 1925. Det var 14 små jenter som ble innkvartert i en soldatbrakke. Året etter fikk 19 gutter det samme ferieoppholdet. Bestyrerinnen på feriekolonien het fr. Gård fra Grue og hun hadde en assistent, ei ung dame som hjalp til med styre og stell. Det var gjevt å bli plukket ut som deltaker på leiren. På bildet ser vi 19 gutter pluss bestyrerinna og assistenten.

Det var mange regler som gjaldt for oppførsel osv. Det ble servert mye god og næringsrik mat, og det var lekeaktiviteter i skogområdene hver dag. Guttene hjalp til med forefallende arbeid og var med og plukket skogsbær. Det var fine muligheter for friluftsliv på Vardåsen, men ikke noe vann, så de fikk låne hageslangen i blant og lage seg en dusj. Det var langt å gå til Bogersjøen, så der var de sjelden. Huset som de holdt til i, er revet i dag. Huset tilhørte Forsvaret. Der bodde de og levde i et felleskap i fire sommeruker.

På bildet ser vi blant annet Einar Syversen, Bernhardt Hultgren (kalt Belle), Rolf Syversen, Wilhelm Hansen (kalt CH), Otto Skyåsen, … Speismark, Sverre Wolden, Trygve Wolden, Odd Nylænder, Sverre Østbøll, Gunnar Larsen, Dick Dean.

Kategori: